Flaška pátá

30.05.2001 13:57

Tak nám všechno kvete, když je ten květen. I ty starosti. Kupříkladu v Lánech začínají kvést i lípy. To je asi pro spoustu lidí nový jev, protože z nich začíná něco vytékat a kape to na auta, zahrádky, kůlny a jiná sociální zařízení. Některým i na karbid, protože sepisují petice kvůli létajícím mouchám, svítícím lampám, jezdnícím autům a teď nově i na podzim padajícím listům ze stromů. Váhám, zda svůj podpis nepřipojím také, protože mne po ránu obtěžuje také ševelení lístků od prohánějícího se vánku v korunách lip.
Zase na druhou stranu si říkám, že jestliže se v Lánech nejvíce mluví o podzimu a hrabání listí, pak asi žádné jiné starosti nemají a to si myslím, že je co závidět. Více takových obcí a TV Nova by nestačila točit šokující spoty o zlovolné přírodě a ekologové by se předháněli v poledních debatách v prohlášeních: já to říkal už před lety, že ta příroda nám to vrátí. A je to tady.
Takže i ta pátá láhev je pomalu vypitá a ke sportu se člověk pořádně nedostal. Samé starosti s listím a trávou kolem kurtu. Aspoň že někteří hráči měli čas a strouhali poctivě cihly na antuku. Je sice pravda, že někteří horlivci strouhali bílé cihly, ale ihned byli poslání k očaři a tak i letos bude na lánském kurtu antuka červená. Někteří brigádníci, a to musím pranýřovat, byli líní recyklovat starou antuku a byli spatření na tenisových kurtech s lopatičkami jak škrábou antuku cizí. Když byli přistižení, drze tvrdili, že jsou objednání na kopání hřiště na vodní pólo. Tak od těchto lidí se také distancujeme. Protože jen poctivou prací můžeme dohnat a předehnat�To je zas úvodník do Rudého práva.
Tak příště o tom kam o prázdninách!

—————

Zpět